Nyheter

Nyheter

2018

 

17. desember.

 

Ny HCM-testing på Shadow ble ei spenning utenom det vanlige! Etter første testing i fjor hvor kardiologen fant en liten lokal fortykkelse, ble det en liten nedtur igjen med bekymring for fremtida for den damen. Ble anbefalt ny testing etter et halvt åp pga at hun var ung, det kunne bli et godt rsultat ved neste scanning. Og heldigvis fikk hun rett!!!! Shadow er testet et år senere og har et fint hjerte!

 

Da kan vi gå igang å legge planer for neste års kull i opprettet :) I februar skal vår deleide hannkatt Atlas testes, har gode vibber for neste år når det gjelder både ham og resten av gjenget her :) Livet er godt i romjulstida!

 

 

22. oktober.

 

Ble lang pause fra hjemmesidesnekring og andre oppdretts-aktiviteter. Det ble skikkelig nedtur at vakre gode Timian ikke kunne brukes i avl, den andre i rekken av mine fremtidshåp, så motet og inspirasjonen bare forsvant. Men jeg har storkosa meg med oppdrettets siste kull, hvor vakre Rødhette ble i oppdrettet som et håp om bedre tider :)

 

Rødhette fikk navnet Neytiri, etter den sterke hovedpersonen i Avatar <3 Ei tøff og modig jente, med masse kjærlighet til alle rundt seg. Neytiri og Charm står for det meste av spølinga i huset, ilag med hundene Smilla og Kiwi :) Takket være min gode, snille og inspirerende mentor Sissel J. Doh, er motet kommet tilbake igjen, og jeg ser nok en gang frem til nytt liv i oppdrettet med mange nye planer for 2019 :) Neytiri har fått sin egen side.

 

 

1.mars.

 

Siste dagen i februar, på termindagen, fødte Hedda sitt andre kull :) Førstefødte ble ei rød jente på 94 gram, like etterpå kom en bruntabby gutt, 94 gram han også. Så tok Hedda en pause i fødselen, den ene lå fremdeles langt oppe i hornet. Vi ventet og håpte men det endte med keisersnitt på Sortland Dyreklinikk. En stor brunspottet gutt stengte utgangen, kunne være pga endel avføring som presset og klemte sammen siste del av utgangen. Denne var imidlertid død, men en nydelig bruntabby jente hadde enda puls da hun ble hentet ut. Desverre nyttet ikke kuvøse og pustehjelp, så hun sovnet inn.

 

Men de to førstefødte er livlige og ivrig på puppen, gutten ser ut til å bli et skikkelige matvrak! Han føyset bort sin søster og skulle ha samme puppene som henne :) De ble derfor umiddelbart kalt Rødhette og Ulven! :) Hedda stokoser seg med sine to små hos medeier Yvonne og husets to barn. Bilder legges ut fortløpende på F-kullet, mest hverdagsbilder kommer på fb-siden Sjarmkatten.

 

 

 

15. januar.

 

Gleden over å ha funnet en ny nydelig hannkatt ble kortvarig. Timian's far fikk påvist HCM, 3 1/2 år gammel. Vår vakre gutt kan derfor ikke brukes i avl, og får fortsette sitt gode liv hos fôrverten Elisabeth og sjelevenn lille Amalie.

 

19. november. 2017

 

 

NO*Rødrev Timian stortrives hos sin fôrvert Elisabeth Wessel m/familie. Han og Pusi-mor har funnet sine plasser, og lillegullet i huset 1-åringen Amalie og Timian har fått et forhold som er helt rørende <3 Amalie har noen unike evner i å omgås dyr :) Gutten utvikler seg flott, flott bredde på snuten og tabbymønsteret er blitt enda klarere. Vi gleder oss så til hva neste år kan bringe med denne kosegutten.

 

 

28. oktober.

 

Ja kattungeplaner kommer og går, alt går ikke som vi 2-beinte planlegger alltid :) Denne gangen var det Dronning Sonja vi måtte endre på. Sonja er en meget spesiell katt, veldig sterk i typen og den absolutte sjefen i huset. Da Shadow kom i løp kom temperementet til Sonja frem igjen. Hun var tydelig lite fornøyd med at det ble ei løpsk jypling i huset, det var hennes rolle. Heldigvis er hun ikke typen som vil sloss, morring og unnvikende adferd holder for henne. Da Shadow fikk sin andre løpetid, ble hun sint på alle, inkludert meg. Måtte ikke komme i nærheten, jeg hadde tydeligvis sviktet i min rolle som direktør i flokken.

 

Ingen av oss syntes det var en holdbar situasjon at at vår ellers gode snille 1.dame skulle gå rundt å mistrives, så vi endte med tungt hjerte å å kastrere henne og ikke ta sjangsen på et siste kull, når vi ikke helt så for oss hvordan situasjonen i huset ville bli når Shadow også ville få sine små. Så nu håper vi damen vil finne roen når noen hormoner er ute av kroppen og hun er kommet seg helt etter inngrepet.

 

Takk for alle de fine kullene du har gitt oss gleden av å få oppleve, både to- og firbeinte :) <3

 

 

 

22. september.

 

Oppdrett er ikke bare glede, og denne gangen ble det et hardt smell. På De Gea's første utstilling fant dommeren ut at han hadde en klump ytterst på haletippen, og siden det er polygenetisk arvbart, er det ikke forenlig med avl. Det ble rett og slett et sjokk og tårene rant foran både dommer og publikum. Siden det var vår første egeneide avlshanne, og alt ellers var så perfekt, var nok hjertet særlig sårbart :)

 

Nu lever De Gea som kastrat under navnet Ivo De Gea, det gode liv på Skjervøy hos en flott familie som er like forelska som vi var. Lykke til videre i liver snusket, vi holder kontakten :)

 

 

Oppdrettet må videre, og vi var så heldige at NO*Rødrev hadde et kull som var veldig interessant. Flotte foreldre og fine linjer bakover. Og lykkelig ble vi da Mari Lunde sa ja til at Timian kunne få komme nordover og bli vår nye avlshann <3 Timian er også en koseklump, liker å ligge i fanget og nyte varmen :) Farge og mønster er også noe jeg har ønsket fremover, så nu har vi fått det også denne gangen :) 6. oktober kommer gutten nordover ilag med Yvonne og familien. Heldige oss som har venner som kan ta med nurket nordover! Og hjertelig takk til Mari som kjøre ham fra Porsgrunn til Gardermoen <3

 

 

 

Timian er så heldig å få komme til vår tidligere fôrvert for De Gea,

Elisabeth Wessel og familien. Vi er så gad for at de ville stille opp

for en ny gutt, og håper lille Amalie blir like glad for en ny liten

venn <3

 

Gleder oss til å blir kjent med denne nydelige krabaten :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.juni.

 

 

 

Nu er det bare 2 dager til denne vakre kjempesosiale sibir-gutten NO*Lindviksmoen De Gea kommer til oss!!!! <3 Ulidelig spenning å vente på å få holde sjarmøren med egne hender!

 

Se det sjarmørblikket! Jeg skjønner godt at Lindviksmoen's fôrverter gruer seg for å slippe gutten nordover, han har fått en spesiell plass i noens hjerter der.

 

Men vi kan forsikre om at De Gea kommer til å få det helt fantastisk dit han kommer. Vi har vært så heldig å få Elisabeth Wangen med familie som fôrverter. Der er det også ei søt sort og hvit dame som vi håper vil bli litt reservemamma for gullungen. Familien er vant med og kan katt, og har akkurat de omsorgsgenene vi er ute etter for å sikre gutten et godt liv. Tusen takk til dere for at dere vil ha ham i deres liv.

 

 

 

 

Noen planer er klare, men med gutter er det en smule uforutsigelighet. Vi krysser alle fingre for at Smokey, som han skal hete, får holde hormonene sine i sjakk til han er gammel nok :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. mars.

 

Tida fløy og det var uvant å ikke ha E-kullet i eget hus. Det ble en ny erfaring og udelt positiv. Ungene har hatt det supert hos medeier Yvonne, som er ei dame med særdeles gode egenskaper når det gjelder katter. Vi ser frem til at det kan bli flere unger der i huset rundt juletider i år :) Familien er klar for nye eventyr :)

 

Begge guttene har fått seg gode hjem, Ulrik i Tromsø ilag med en familie med 3 barn som har planlagt og lengtet etter katt i flere år. Ferdinand ble hentet på Gardermoen, hvor ferden gikk videre til Kristiansand ilag med to voksne som har lengtet like mye. Vi ønsker dem lykke til videre i livet, med sine gode ballaster og herlige gemytt.

 

Planer for 2017 er lagt og vi ser også i år frem til resultatene av valg av hanner. Mitt store håp er at Sonja og Moi Moi Matti skal få til noe som kan gi oppdrettet en arvtager etter Sonja. Hearts og Hedda er en spennende kombinasjon som forhåpentligvis krever en fôrvert :)

 

Og så er planen å finne en hanne i løpet av høsten som kan bli fremtidig pappa til både Shadow og Charm :) Da vil det bli behov for fôrvert til en hannkatt også :)

 

 

 

 

31. desember.

 

E-kullet kom til verden som bestilt den 8. desember :) To store røde gutter storkoser seg nu ilag med stolt mamma Hedda hos medeier Yvonne med familie :) Begge ser veldig lovende ut, blir spennende å se hvordan de utvikler seg videre. Se E-kullet.

 

 

07. november.

 

Da ble det atter stille i huset, våre tre siste nøster har forlatt redet og funnet sine nye hjem hos snille og gode mennesker på Kvaløya (Tromsø), Ørnes og Stokmarknes. Alle tre har funnet seg godt tilrette første natten og vi ønsker dem lykke til i sitt nye liv. Vi vil nu høres underveis :)

 

Så kan vi snart ønske velkommen til vårt andre nye avlshåp, (N)Solstorm's Queen of Charm. Charm kommer fra min mentor og samarbeidspartner fra Sisse J. Doh. I henne får jeg inn pappa Sheldor's bredde og gode gemytt og mamma Karma's herlige sjarm og kosegener :) Så til jul blir det nok atter katter i juletreet :) Shadow, valpen Kiwi og ungdommen Smilla blir kjempeglade for ny lekevenninne :)

 

Charm og Shadow blir spennende innslag i katteriet i fremtiden. Det blir stille på kullfronten her i huset i stund, småingene må få vokse og bli gamle nok, men planlegginga stopper aldri :)

 

I mellomtida skal vi kose oss med Hedda's første kull hos medeier Yvonne Bakken. De er heldigvis ikke så gamle i jula at juletreet blir invadert, så det var bra timing denne gangen :) Utrulig spennende i fremtiden :)

 

23. oktober.

 

Yess!!! Da er det bevist at Hedda og Mozart har kosa seg godt og fått til noe vi bare gleder oss så til å se resultatet av! :) Yvonne melder om rosa pupper, så da kan vi begynne nedtellingen til 9. desember og utover :)

 

 

5. oktober.

 

Yippie! Da kan vi allerede melde om full klaff i kjemien mellom Hedda og Mozart :) Da blir det forhåpentligvis småbebiser hos Yvonne Bakken rundt 9. desember :) Utrulig hvor det klaffet med med de to-beintes planlegging denne gangen :)

 

 

4. oktober.

 

Da ønsker vi Hedda god tur idag til NO*Braseth's fôrvert Anne May Dahl på Fauske, og sin tilkommende Mozart :) Begge er uerfarne men vi håper instinktene styrer og loser dem gjennom en vellykket date :) Kjempespent på hvordan det vil gå, om det blir adventskos hos Yvonne Bakken som jeg har Hedda på deleie med :) Krysser alt!!!! <3

17. august.

 

Den 15. ble D-kullet født! På dag 65 som jeg beregnet etter det jeg mente var første parring. Jeg hadde tatt ferie fra jobben så det var som bestilt :) Sonja hadde like lett fødsel som vanlig, og kom med to store unger med en times mellomrom, ei jente og en gutt. Jeg hadde regna med to, men magefølelsen på slutten av drektigheta sa likevel 3, men det varte og rakk, ingen flere den dagen.

 

Dagen etter fikk jeg rett, da jeg kom tilbake etter hundetrening var det plutselig 3 i kassen! :) Stor glede, særlig siden den siste var blåmønstret :) Nu koser de seg på katterommet, hundene er og hilser på flere ganger for dagen, Siouxsie har vært og snust på, men Tara har ikke kommet så nært. Mye god kos med småsnuskene med andre ord, og vi gler oss til de vokser til og får åpnet øynene :)

 

Kullet ble hetende Historie-kullet. Måtte bli noe herskapelig tenkte jeg, og dette er jo Sonja's historiske siste kull. Blir litt trist egentlig, hun har vært så enestående flott mor, lette fødsler og så avslappa men kontrollert med alt rundt seg. Men nok er nok, nu skal hun få være tante :)

 

Diana kommer fra en romersk jakt- og månegudinne med tilknytning til ville dyr og skoger, helt perfekt :) Nr. to, sortspotten som ligner på sin papp Sheldor måtte jo bare bli en keiser, så derav Decius. Han var en romersk keiser som var av det litt hyggeligere slaget :) Så kom Demokrit av seg selv, stor gresk filosof. Da nr. 3 sistemann kom tenkte jeg han hadde ligget der inne og bare filosofert, og kanskje ikke villet ut i det virkelige liv, eller bare glemt seg av :)

 

Riktig fornøyd er vi med de 3 små <3

 

 

9. august.

 

Da er det bare ca ei uke igjen til Sonja kommer med sine store hemmeligheter. Megen vokser og melkestrengen er klar, men det ser ikke ut som det blir noe stort antall der inne :p Er vi riktig heldige er det kanskje 3. Men håpet e jo at det blant de 3 er ei vakker jente som kan overta etter sin mor. Sonja skal få pensjonere seg, kastreres og bare være overhode i flokken :)

 

Samtidig venter vi på at Sheldor og Tara skal klare å lage noen bebiser de også :) Sheldor bor på badet og foreløpig ser et ikke ut til at det er noe varm imøtekommende kjærlighet fra Tara sin side. Sheldor skal snart hjem og kastreres og stilles ut på HÅLKA's andre utstilling i år i september, så vi har tidspress her :p Men vi håper i det lengste :)

 

Nye planer er lagt for NO*Sjarmkatten Hedda. Hun skal også på utstillinga, men etter det er hun klar for å møte en sortsmoke svenske på Fauske :) Det blir et spennende kull som medier Yvonne Bakken med familie her på Sortland skal få den store gleden av å ha i hus :) Se nærmere info på Planer/Kattunger, kull III :)

2016

3. juli.

 

Stor glede i huset! Sonja ble sjekket idag siden det er over tre uker siden første parring, og nu er det nok ikke tvil om at Sonja klarte å lære opp Sheldon i hyggelige aktiviteter <3 Da kan vi bare gå og riktig glede oss til magen vokser :) Ser virkelig frem til disse avkommene :) Se mer under

Planer/kattunger.

 

20. juni.

 

Nu håper vi Snurribart's Sonja bærer på noe hemmelig :) Solstorms Sheldor of Azeroth var iallfall veldig fornøyd da han kom hjem igjen, og Sonja vandrer rolig rundt og virker fornøyd hun også :) Så da er det bare å vente 2 1/2 uke om det dukker opp noen pupper med ekstra rosa farge <3

 

 

7. juni.

 

En flott utstillingshelg i Harstad i regi av Hålogalandkatten. Hedda tok sitt andre cert første dagen og ble best i variant. Super kritikk så vi ble skikkelig stolte av den lille reven som var så cool og avslappet. Andre dagen ble det andreplass for Karina Bjuran. Hun fikk aldeles herlige kritikker men tapte på snutebredden denne gangen. Men så var det den fargen dommer'ne ikke kan bli enige om; golden eller ikke golden. Enige ble de ikke denne gangen heller, men hun ble omdømt til SIB f 25, dvs. ikke golden og ikke spottet, men ticket. Så får vi bare vente på neste omgang :)

 

Line's lille NO*Sjarmkatten Cirkeline som er 7 mnd'er var på sin første utstilling. Det syns ho ikke noe særlig om, og syns ho måtte si fra litt. Cirkeline var Olga's nr. 1, men tapte i siste liten siden hun bare måtte snakke litt :) Dagen etter var det like gode kritikker, super flott katt! Siden konkurrenten var eldre og mer utviklet, var det hun som stakk av med seieren. Vi gler oss til neste utstilling og nye dommere og nye erfaringer for knerta.

 

 

25. mai.

 

Bonita har nu fått seg et nytt kjærlig hjem utenfor Tromsø <3

 

 

28.april.

 

Pga. endringer i avlsplanene ønsker vi å omplassere vår flotte ungdom Bonita på 1 1/2 år. Hun og moren går heller ikke særlig godt ihop alltid, så det beste for henne vil være å komme til et nytt hjem. Bonita er veldig glad i å være ute, så vi ønsker at hun kan komme til et hjem med trygge omgivelser så hun kan få være utekatt. Vi ønsker også at hun skal få være enslig katt, for å være sikker på at hun ikke kræsjer i kjemien med andre medlemmer :)

 

Bonnie er veldig kosete, elsker å ligge i fanget og fremfor PC'n når mor har "kontortid". Utrolig selskapssyk og leken, utendørs vil hun gjerne at de to-beinte er med på å leke og gå tur. Hun er ikke spesielt fan av å bli båret rundt, så familien bør ikke ha små barn.

 

Bonita har vært stilt litt ut, selges med stamtavle, er chippet, oppfulgt med vaksiner og ferdig kastrert.

 

Ta kontakt på mail eller mobil hvis dere føler dere kan tilby Bonita et godt hjem :)

 

Mailadresse: heiroso@online.no. Mobil 99040753.

 

 

14.april.

 

Så mislyktes det atter engang! Tara gikk i løp 14 dager før forventa fødsel, til tross for at alt så ut til å være i rute. Sorgen er stor for at det ikke ble noen vakre sølvbarn denne gangen heller. Men jeg har mine mistanker om at dronning Sonja har en labb med her, uansett hva ekspertisen sier, så det gives enda ikke opp , men vi må gå en omvei:)

 

Nærmere planer kommer etterhvert :)

 

 

29.mars.

 

Nå skulle Tara ligget og kost seg med fine små sølvbebiser på katterommet, men desverre har hun gått tom denne gangen også :( Et godt eksempel på at en katt også kan forandre på planene. Nu er det å prøve å nøste opp i hvorfor dette skjer, kjemien var det ikke noe i veien med iallfall :)

 

Planene videre for Tara må vi bare bruke tid på å finne ut av, få svar på noen tanker og forhåpentligvis komme lykkelig ut i andre enden :) Tara er en ekstremt herlig kosekatt, så vi skulle så gjerne kunne få glede noen flere med noen små koseklumper :)

 

 

 

16. februar.

 

Her var det dårlig med nyhetsoppdateringer! Den fjesboka er blitt litt for lett å ty til desverre, skal skjerpes inn :)

Vel, alle 3 smågull fra Kjærlighetskullet er vel innstallert i sine nye hjem, og jeg er storfornøyd med alle tre :) Å finne gode hjem er det vi oppdrettere tar meget seriøst, kjemien skal stemme og ungene skal tilbys et godt, kjærlig og trygt hjem. Det er små gullunger som hver og en finner sin spesielle plass i våre hjerter, og der blir de :)

 

En av kattungene skal gå videre i avl :) Den nye eier Line Francesca Andreassen har begynt sitt oppdrett NO*Bakkebokatten's med prinsess Cirkeline. Hun bor i Strengelvåg, Myre, bare en knapp times kjøring herfra. Det blir gøy å ha enda et Sjarmkatt-barn med familie med på utstilling :) Starten blir HÅLKA's utstilling i Harstad første helga i juni. Da kommer også Hedda fra fjordårskullet ilag med medeier familien Yvonne Bakken :) Hedda fikk sitt første cert i Tromsø i fjor, så nu blir det spennende å se hvordan det går dette året. Vår egen Bonita fra vårt andre fjorårskull skal også i ilden igjen. Både Hedda og Bonita er det planlagt kull på i år, det blir senhøstes slik at de er to år ved fødsel.

 

Men først ute er Tara, som vi måtte sende tilbake til Bjerkvik til utkårede Rossity Joy. Tara godtar ikke hvemsomhelst selv om hun er en kjærlig sjel, må vite at det er en stødig kar, så hun bestemte seg for å vente til neste date :) Da hun møtte Joy igjen 23.januar, kjente de hverandre igjen og det ble visstnok stormende allerede ved kveldstid :) Så nu håper jeg det går som planlagt og forventa, nydelige sølvbarn som blir født ca. 28. mars :) Har venta og gledet oss sånn til denne kombinasjonen, både Gerd og jeg :)

 

Nu har vi endelig bestemt oss for å gå bort fra planene om også å drive oppdrett på maine coon. Vår fôr-MCO Siouxsie ser ikke ut til å ønske seg barn, så da får det bli med det. Hadde gleda oss til å få oppleve vakre barn etter henne, hun er vakker som et maleri selv, men vil eller kan man ikke, er det ikke mye å gjøre med det. Mulig hun får en sjangse til til høsten........ :) Slett ikke alt som går som planlagt i et oppdrett :)

 

 

 

 

2015

3. november.

 

I går fødte Sonja sitt Kjærlighetskull, like lett som alltid. 2 kom med korte mellomrom på morgenen, men jeg hadde en følelse av at hun ikke var helt ferdig. 19.30 kom svaret på den følelsen, ei lita knerte. Det tok litt på kreftene å komme til verden, men med litt ekstra omsorg tok hun igjen de andre.

 

De to første har arvet hvitt etter pappa, akkurat det jeg var ute etter :) Gutten ser ut til å ligne sin far på en prikk! I tillegg var jenta skilpadde, mine ønsker etter sine mors gener :) Og minsta er jammen ei skilpadde hun og! Alle hjerter gleder seg, og Pippi som ikke fikk være jordmord-assistent denne gangen, har fått hilst på dem og er like forelska som alltid :) Sonja er ei god og omsorgsfull mor og alle de små ser ut til å klare seg flott!

 

Tara er endelig ferdig med sin løpetid, så nu venter vi på neste så hun kan få dra til vakre Joy igjen. I mellomtiden ser det ut til at Siouxsie skal få seg et opphold hos Britt i Harstad. Nu er det alvor, siste sjangse for å bli mamma denne gangen :)

 

Sonja's kull kan du følge på hennes side; Kjærlighetskullet.

Bilder blir også lagt ut på facebook-siden https://www.facebook.com/sjarmkatten/

 

 

28. oktober.

 

Nu er det bare to dager til Sonja's dag 65 i drektighet, og vi går bare og gleder oss til helga's begivenhet. Sonja selv holder seg i nærheten, ser ut som hun liker forandringen i katterommet, og har inspisert fødekassen nøye :) Masse liv kjenner vi magen, er så utrulig spesielt å kjenne de små beina som sparker imot! Antallet skal vi ikke ha sagt noe om, det kan bli alt fra to til 4.......vi håper det siste :)

 

Føderommet er klargjort, fotoapparatet fulladdet, bare vekta som mangler. Tara er nok den som har bodd mest der inne til nu, hun skulle jo egentlig hatt sine små sølvbarn der inne nu, men vi får bare ønske oss alle lykke til med neste besøk hos kjekke Joy :)

 

 

11.oktober.

 

Stor sorg både i denna heimen og pappa-heimen idag :( Har hatt en mistanke om at noe ikke helt var på rett, og for to dager siden ble det bekrefta; den gode Tara ligger og ruller seg i nytt løp :( Og vi som gledde oss så til at ventetida snart var over og nydelige sølv-nurk skulle si hei!

 

Har både kjent og ikke kjent mage, men syns den burde vært noe større til nu uansett antall bebiser. Trua så det positive, men magen skjønte ståa :) Så da blir det ingen sølvbarn den 24.oktober. Men på neste løp, så fort jeg merker noe, skal Tara tilbake til Joy og Gerd, og få bli der til ho har gjort det vi tobeinte har planlagt!

 

 

17. september.

 

Dagen var dags å sjekke puppestatus på Sonja. Yess......ingen tvil, det ble ekte kjærlighet mellom Sonja og Apollon også!!! Himmel og hav for en flott og spennende høst det blir :) Da er det bare å begynne planlegge hvordan hobbyrommet skal tilrettelegges for en fin og koselig hule for mor og barn. Sonja har sin faste soveplass der, mens Tara trives på katterommet, så den saken er avgjort :) Gler oss så <3

 

12. september.

 

Gratulerer med 1-årsdagen til Lykkekullet NO*Sjarmkatten Sofie, Hedda og Matilde!!!!! <3 <3 <3

 

 

11. september.

 

Yippie!!! Nu ser det ut som Tara og Joy har klart å lage oss noen små snøster!!! :) :) Som vi gler oss!!! Det blir laaang ventetid frem til rundt 24.10., faktisk samme dato Tara fødte sitt første kull :) Hadde jo vært morro om de kom da :)

 

Om ei uke kan vi se om også Sonja og Apollon blir foreldre :) Fra Apollon-heimen kom det tiend om at de så veldig forelska ut, og Sonja hadde ikke helt lyst å dra derfra, så det må jo være et godt tegn :)

 

26. august.

 

Tara har vært på besøk hos GIC RU*Rossity Joy, og nu går vi bare og gleder oss og venter på rosa pupper :)

Imorgen reiser Sonja til Fauske for å møte NO*Apollon, så det blir spennende å se om det blir god kjemi der i gården også :)

 

 

19. august.

 

Vel hjemme etter vellykket utstillingshelg i Tromsø, se egen side :) En koselig og intim atmosfære, stadig nye opplevelser både for de to- og firbeinte :)

 

 

Og så har vi ferdig planene på to kull i vinter; både Sonja og Tara skal få et kull hver før de blir chippet og får en lengre ferie. Se under "Planer". Britt pønsker nok også på noe til Siouxsie, så her blir det liv :)

 

Ungdommene Hedda og Bonita er klare for sine første barn neste vinter, og både medeier Yvonne Bakken (Hedda) og jeg skal kose oss med å finne fine gutter til gromjentene våre :) Som oppdretter synes jeg det er så morro å ha ei dyktig og engasjert medeier å diskutere planer og ønsker med, så tusen takk Yvonne for et fint vennskap. Og mine mentorer Sissel Doh ((N)Solstorms), Britt Jarling ((N)Nordic Lynx), Synnøve Settemsdal ((N)Nordskjæret's) og Kirsti Johnsen (NO*Myrbærhaugen's) er verdt sin vekt i gull i veien mot stadig nye forbedringspotensialer :)

 

Oppdrett er gøy! Stort sett. Sorg må man også takle, sånn er det med alt som har med levende liv å gjøre. Men det meste går bra, og trenger man råd og trøst, er det gode venner og spisskompetente kattemennesker det er godt å lene seg litt på :) Så håper man at man selv også får være til hjelp når det trengs.

 

Gler meg så til å få være jordmor igjen om etpar måneders tid :) Og Pippi er selvskreven som assistent, som vanlig :)

 

 

6. august.

 

Nordic Lynx's Five Star er blitt kastrert og har fått et nytt hjem i Harstad :) Der vil hun få en god tilværelse som utekatt sammen med en MCO-mons som heller ikke trenger å plages med hormoner :) Lykke til på fluejakt Star, vi kommer på besøk en dag :)

Og da er det vel avgjort at det blir utstilling i nord! Yippie hvor vi gleder oss!!! :) Det var siste sjansen til å få bedømt disse undommene våre og kanskje hente inn et CACIB til til Tara og Siouxsie :)

 

 

17. juli.

 

Tja.....da blir det atter spennanes....enda for lite katter til Tromsø, så nu har jeg meldt på Tara som jeg egentlig ikke hadde tenkt å ta med denne gangen. Ville helst ikke ha det så travelt, men nu får man gjøre sitt til at det kanskje kommer i havn likevel :)

 

Blir artig å treffe Gerd med GIC Rossity Joy som blir pappa til vårt neste kull. Blir en spennende kombinasjon med mange muligheter :)

 

 

6. juli.

 

Da ble det desverre ingen utstilling på ungdommene i juli :/ Det ble til slutt for få påmeldte katter, så klubben så seg tvunget til å avlyse utstillingen. Veldig synd, det ligger mye arbeid bak. Da får vi håpe at vår siste klubb i nord ikke sender samme beskjed, og at vi får møtes på Scandic Hotell i Tromsø :)

 

25. mars.

 

Planer er lagt for Sonja's neste kull, se "Planer" :)

 

 

18. mars.

 

Fredag 13. mars fødte CH(N) Nordic Lynx's Five Star 6 velskapte små MCO-nøster, 4 gutter og to jenter. Vekt 98 -131g. Minsta passet vi ekstra på i noen dager og sørget for at hun fikk sin del av maten. Det har gått bare godt :) Nu nyter vi en deilig gjeng som vokser og gror, og er begynt å interessere seg for omverden. Om ei uke kommer eier Britt på besøk og da får de både navn og rett EMS-kode :) og vi storkoser oss atter en gang :)

 

 

25. januar.

 

Så har Dramakullets søte små også forlatt oss, siste kosepus Bitten har ventet ei ekstra uke på skyss til Drammen, og reiste tidlig idag. Tusen takk til dere som er behjelpelig med å få ungene trygt til sine nye hjem, det har gått kjempefint med alle :)

 

Da er det Bonita som er igjen hos oss fra dette kullet, hun ser ut til å ta etter mamma Tara både i kos og matfat. Bonita skal bli vår datter Ida Sofie's første egne katt, og vi gleder oss til første utstilling i Harstad i juni. Da skal også NO*Sjarmkatten Hedda fra Lykkekullet stilles ut, så det blir nu ekstra spennende denne gangen siden det er de første fra eget oppdrett :)

 

Nu blir det litt mer tid til å jobbe med hjemmesiden igjen, trenger oppdateringer både her og der og bilder. Hedda kommer snart på besøk igjen, så da får jeg tatt nye bilder av henne også.

 

(N)Nordic Lynx's Dalimix, Siouxsie går bare og koser seg, og har ikke tenkt å beære oss med nye barn i helga iallfall. Hun har ei uke til på seg før vi kan lure på om hun har lurt oss :) Magen er liten, og ikke kjenner vi liv der inne, men adferden er helt drektig. Hun steller med Bonita og er så rolig og avslappa og kosen. Så vi får bare vokte videre og vente i spenning.

 

I mellomtiden planlegges nye kull, Sonja og Tara skal få et kull til om et år, så blir det ett års pause på dem, mens Hedda og Bonita forhåpentligvis får sine første :) Så får vi se hvor mange utstillinger vi rekker over i år. Første blir altså ikke før i juni, HÅLKA i Harstad. Spennende tider i år også :)

 

 

2014

 

16. desember.

 

Det ble nesten tomt i huset da Lykkekullet var reist. De gjorde mye utav seg i huset, så det ble litt roligere her :) Alle 3 har tatt sine nye eiere med storm, og det er så fint at de alle er kommet i hjem med barn som gleda seg så til å møte de små nurkene :) Det blir bilder etterhvert så vi får følge med hvordan de små utvikler seg. Sonja taklet helt fint at barna flyttet ut, og er på god vei til å komme tilbake til sin gamle kondisjon. Nu nyter hun bare å se på og kose og stelle litt med Tara sine 5 som har fristet flere uker i stua allerede.

 

Tara savnet oss og morgenrutinene sine, og bad så med tynn mjau om å få ungene ned fra loftet. Og gjett om hun ble glad! Så nu er alle 5 godt herdet på 3 ville større kattunger, vill valp, jakthund, snille Pippi-mor og 3 andre voksne katter. De er sosiale og kontaktsøkende og kosne...helt som vi ville ha dem :)

 

Nu er de blitt over 7 uker og det er på tide å finne rett eier til rett katt :) Bonita blir her og blir Ida's første egen katt som hun skal stille ut :) Barolo flytter til Tromsø og får en flott familie med barn, og gode kastrerte gutte-kattevenner i nabolaget :) Bitten får flytte til Drammen til en familie med to barn. Alt bare velstand så langt :) Og her storkoser vi oss i rolig advents-tid med alle fem som fyker alle veier i vill lek, ville Smilla-valp som så gjerne vil leke med...og det går bra. Ungene har lært seg å lese valpen, så de enten legger seg ned eller stikker unna i et "smutthull". Ingen syns Smilla er skummel, men Tara sitter på sidelinja og går mellom hvis hun mener valpen burde roe ned litt. Men vi voksne er alltid der og passer på :) Er så artig å se hvordan dyran finner ut av det med hverandre :)

 

Håper å legge ut nye bilder imorgen både her og på fjesboka så de interesserte får ta sine valg.

 

Godt nytt er det og at ei uke etter Dramakullet er dratt, blir det født et nytt kull; Nordic Lynx' Dalimix, aka Siouxsie er drektig og det blir artig og spennende å få ta imot det første maine-coonkullet her i huset. Siouxsie har vi på fôr for Britt Jarling, så da kan vi bare nyte og la Britt ta seg av fremtidige eiere :)

 

Men vi skal legge nye planer for våre sibirer neste år.....blir kjempespennende å lete etter mulige gutter til nye kull :)

 

19. november.

 

Alle barna fra Lykkekullet har funnet sine nye familier, og plutselig gikk det opp for meg at de faktisk skulle videre i livet og ikke sprette rundt her i fremtida! Syns tida har gått så mye fortere med dette kullet enn det forrige, så vi får kosemose skikkelig den tida som er igjen :)

 

Sofie skal flytte til Tromsø og Matilde reiser til Molde. Hedda ble den som ble valgt til å videreføre genene fra sine foreldre, og blir her på Sortland, bare noen steinkast fra herfra :) Jeg er så glad og takknemlig for at jeg kunne ha en deleier-avtale med Yvonne Bakken m/familie på henne :) Alle tre kommer til familier med barn, og jeg håper inderlig de kan bli til glede og kos og trøst ilag med sine unge venner.

 

Så spørs det hvordan Sonja-mor vil takle å ta farvel med sine og se at Tara har 5 små som mamsen koser seg med. Kan vel hende hun prøver å kidnappe noen, men det hadde jo vært koselig hvis de kunne samarbeidet. Me lyt sjå! :)

 

 

7. november.

Travle dager i heimen, og omorganisering på jobben som har skapt endel stress. Men det går seg til etterhvert. Prøver så godt jeg kan å oppdatere med nye bilder, legger også ut på fb-siden NO*Sjarmkatten Sibir&Maine Coon. Hører foressten de er igang med å slette unna sider der, alle skal bare ha en profil heretter. Men jeg bruker den så lenge den er der :)

 

Lykkebarna er blitt 8 uker, det går skremmende fort til de blir 12 og er klare å forlate hjemmet. Idag skal det tas fine bilder som blir lagt ut på ulike annonsesider, på tide å finne noen gode hjem til de små nurkene. Mulig den ene har funnet et hjem allerdede :)

 

Drama-barna har det alt annet enn dramatisk. Tara er ei hønemor, men hun er heldigvis også flink til å ta seg pauser. Hun er så kosete og leken så hun klarer ikke holde seg unna oss andre altfor lenge av gangen. Pippi og mor sitter forelsket foran ungekassen og bare nyter synet av de små nurkene som trener på å holde balansen på de ustøe beina. De er nysgjerrige og kommer stavrende og vil over kanten. Der er pelsen til Pippi god å kravle på, og hun syns det er en flott jobb å få være omsorgsarbeider. Etterhvert kommer også Tara og ruller seg inn i pelsen. Synd man ikke har ørten kamera liggende rundt, må huske på å ta med ett hver gang jeg er i nærheten så jeg får tatt de scoopene øyeblikkene byr på :)

 

* 26. oktober.

 

Nye kattunger kommet til verden :)

 

Vårt B-kull kom til verden 24.10. Det ble en litt dramatisk reise som endte med keisersnitt, men det endte godt med 5 overlevende av 6, en gutt og 4 jenter :) Kullet har derfor fått navnet "Drama-kullet"! Det ble ei tøff natt som satt lenge i kroppen, er nok ikke helt kommet til hektene enda. Det tok litt tid før narkosen gikk ut av kroppen, så Tara fikk litt hjelp av Sonja for å slippe å ha alle hylende og kravlende på den ømme mammamagen.

 

Nu har det gått seg til, ungene vokser og Tara passer godt på de små. Og vi bruker tid på å bli kjent med den enkeltes spesielle særtrekk, Pippi er helt overbegeistra over alle de små bebisene om kravler rundt :) Skal bli artig liv etterhvert :)

 

Sonja med sine små har fått hele loftet å tumle på, de har ei alvorlig fart i beina nu når de er 6 uker gamle! Utrulig sjarmerende 3 nøster som vi ikke blir lei av å se på og kose med :) Snart skal de få komme ned i stua også, tenker de får et inngjerdet område først til Smilla-valpen får vent seg til de små.

 

 

* 6. oktober.

Da er kattungene allerede over 3 uker gamle og har fått sin første ormekur. Det ble så livlig i kassen at nu har de fått et større alreal å tumle på. Er så morsomt å se de kommer springende når vi roper, mjauer og hilser :) Litt ustødig på beina enda men de springer så fort de kan, og klatrer der de kommer til. Ida tilbringer masse tid ilag med dem, de andre kattene er innom og lurer på hva som rører seg der nede, og tante Pippi er helt henført. Nu kan hun angre på at hun ikke ville ha noen sjøl, eller kanskje hun syns det holder å være tante :) Bilder av kullet er lagt ut på Sonja's side; Lykkekullet.

 

Tara er blitt skikkelig rund i magen, har enda ca. 19 dager igjen til hun også kommer med sin store gave. Hun er litt roligere men hiver seg lett i leken og er spretten som før. Hun elsker å være ute i kattegården og sover gjerne under stolen i det fantastiske høstværet vi har i Vesterålen. Der har hun god utsikt til rognebærtreet med masse fugler hun kan drømme om å få til middag :)

 

Fødestua hennes er klar, så vi nu går vi bare og venter på hvilke overraskelser hun kommer med.

 

* 25. august.

 

Nå begynner det å vises at det kommer småttinger snart :) Sonja er fin og rund i magen, går rolig rundt og nyter å være matronen i huset, med alles respekt :) Magen er ikke så veldig stor, så vi belager oss på et lite kull, men håper selvfølgelig på iallfall 4 :) Fødsel er beregna til første uka i september, så det kan enda være 14 dager igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra Averøy meldes om heftig aktivitet og rulling, så da har endelig Tara og Michail funnet ut av meninga med livet! Jaggu på tide, nu har hun fristet tilværelsen hos Kirsti siden utstillinga i Trondhjem i juli, dvs. nesten 6 uker. Men det er forståelig, ble nok litt småskremt ut av løpet pga mye nye omgivelser og hendelser ukene i forveien. Men den gode Kirsti Johansen har vært tålmodigheta sjøl og ikke mista trua på at vi skulle få det havn til slutt :) Kan ikke få takket henne nok for ståpåhumør og positive vibber :)

 

Nu får de kose seg til hun blir hentet hjem uti uka. Skal bli godt å se min lille store koseklump igjen, og glede oss til rosa pupper :)

 

* 31. juli.

Sommerferien er over, iallfall for mors del. Det ble en flott tur til Trondhjem til KKMN's katteutstilling og Sibirspesial. Vi fikk 3 champions den helga og to ble supplert med CACIB! Er kjempefornøyd med resultatene. Se siden "Utstilling".

Det var godt å få dronning Sonja tilbake igjen. Hun har virkelig kosa seg godt og blitt skikkelig bortskjemt hos den utrulig snille og gode Kirsti Johnsen, som har både Hickory og Micke. Var så koselig å få reffe henne "live", ser frem til neste møte :) Vi gler oss så til resultatet av Hickory og Sonja.....kan bli mye morsomt i fargekombinasjon der :)

Nu har Tara overtatt sengekosen hos Kirsti, lille store koseklumpen dro med Kirsti til Averøy etter utstillinga. Det går litt tregt med å komme i løp, men både Kirsti og jeg har håp om at det snart kan skje noe, og at vi blir berika med noen nøster av en kombinasjon som vi også gler oss veldig til. Ida Sofie ser for seg å starte sin utstillings-karriere med ei fin ei fra det kullet.

Nu kan vi nok være trygg på at Sonja har små bebiser i magen.....puppene strutter og det begynner å bli en liten mage. Regner med nedkomst i løpet av første uka i september :) Nu skal det snekres praktiske fødekasser både til sibirene og MCO'ene. Blir en utrulig spennende høst i år!!! :)

 

* 27. juni.

 

Da er det en katt mindre i huset.....og det merkes utrulig godt. Dronning Sonja er nemlig på freierferd til Avrerøy utenfor Kristiansund. Hun fikk følge med på Sissels (Solstoms) flyttelass sørover, og ender opp i Rindal engang utpå lørdagen. Så går ferden videre til Averøy søndag. Men hun er ikke i løpe enda, så hun og Hickory får god tid til til å bli kjent.

 

Vi gler oss så til resultatet.......forhåpentiligvis noen søte små nøster :)

 

* 11. juni.

 

Yippie!!! Idag var SE*Midstorm Heroic Hickory og (N)Nordskjæret Mikhail testet for HCM, og begge har friske og normale hjerter:) Da er alt klappet og klart for to stk. dater i sommer! Mer om kombinasjonen under "Planer".

 

 

* 25. mai.

 

Da var turen til Bodø og HCM-testinga avsegstyrt :) 6 katter og to hunder ble med på ferden; alle 4 kattene her i huset, i Lødingen møtte vi Sissel Johansen med to av sine Solstorm's-jenter som vi skulle ha med; Karma som hun har hjemme hos seg og vår kjære Madam Mim fra Sonja's første kull som hun deleier med Rachel Ervland i Narvik :) Vi følte oss som en stor familie på tur!

 

Bodø Dyreklinikk var en velorganisert og flott klinikk, med trivelige ansatte som tok imot oss med et stort smil. Veterinær Hanne Myrnes var særdeles nøye med registreringa, ikke så ofte det var 6 katter og stamtavler og chipper å holde styr på :) Noe nytt lærte vi og; ikke si til dyrene at de er kjempeflinke før undersøkelsen er over :) Det slo aldri feil.....da trodde dyrene at undersøkelsen var over og ble urolige. Så vi var så stille vi kunne og vi var overrasket over hvor lett det gikk. Etter scanninga skulle alt leses av og hjerteveggene måles. Kattene fikk være på et terapirom med perfekt temperatur, mens vi to-beinte fikk oss en matbit.

 

En hel arbeidsdag gikk og resultatet var strålende, alle 6 hadde fine hjerter! :) Det var en lettelse å vite at vi kunne fortsette med våre avlsplaner, både Solstorms, Nordic Lynx og vi :) Takk for en flott dag på klinikken, her kommer vi gjerne igjen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karma, Sonja, Star, Siouxsie, Mimmen venter på tur etter Tara.

 

 

 

 

 

 

 

Tara syns det var skummel lukt her og gjemte seg hos far

i håp om ikke å bli sett.......og det funket jo :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veterinær Hanne Myrnes fikk en lang dag foran skjermen :)

 

 

Lite søvn og mye kjøring....det var godt å komme hjem igjen for alle. Og så glad for at alle bestod testen og kan få møte sine utkårede i nærmeste fremtid :)

 

 

 

* 30. april.

Yippie!! Da har Sissel og Rachel fått svar på cs-prøven på Tara's pappa Bårr i Bekkmørt'na. Han var ikke bærer av maskegenet, så da er ikke avkommene det heller :) Som Sissel sier, da kan vi velge fritt blant guttene :)

 

 

* 25.april.

Lagt ut planene for kull, se under "Planer".

 

 

* 6. april.

Da har vi noen fine planer for dronning Sonja og Tara i sommer/høst. Men først skal både de og guttene HCM-testes før vi er i helt i havn. Vi krysser alt av fingre og tær x 4 for at det blir små bebiser her :)

 

* 31. mars.

Da er siden publisert :) Noen sider blir oppdatert med mer tekst etterhvert, bildesiden er enda ikke tatt i bruk, men det kommer også etterhvert. Ser at nettleseren helst søker opp facebook-adressen, så denne blir antagelig slettet.

Copyright © All Rights Reserved: Heidi Rogn-Sørensen, mobil: 99040753, mailadresse: heiroso@online.no