Nyheter

Nyheter


2021 


3. juli.

Da er vår nye avlshanne CarilloCat Undertale Soul kommet til oss. Og her skal han bli resten av livet. Utrolig sosial og superkosen. Gutten har fått kallenavnet Sofus, og har fått sin egen side :)


3. juni.

Det var en hard kamp om hvem i M-kullet som skulle bli i oppdrettet, men i går klarte jeg endelig å bestemme meg for Mo'at. De andre tre kommer til gode hjem og nye slaver. Tsu'tey og Eytukan skal fortsette å bo sammen, det blir jo bra når de skal være innekatter. Nu er de i full opplæring i fart og balanse, så reddes det som reddes kan av pynt! :) Kattegården  har de prøvd ut og med sol og varme er det artig å jakte på fluer ilag med de voksne :) 


Nytt kull er ikke planlagt før våren 22. Huset skal renoveres så det er lite forenlig med småsnusk som krever mye oppfølging. Litt større kattegård inngår i planene, så resten av året blir spennende. 19. april.

M-kullet kom på dagen, som vanlig i den her flokken. Neytiri fikk 4 nydelige små, to røde gutter, den ene med hvitt,  og to skilpadder med hvitt. Skilpaddene er under vurdering om hvem som skal videre i avl. Det er ingen ledige i dette kullet. 


16. april.

Charm ble kastrert idag, fryktelig trist men nødvendig.


31. mars.

Neytiri er rund og god i magen, to og ei halv uke til fødsel. Hun ligger helst oppå eller ved siden av meg, har ikke begynt å lete etter fødested, så hun stoler nok på at mor finner rett plass :) Hun har jo vært gjennom dette før <3 


Men så er det sånn at ikke alt går som planlagt. Denne gangen er det Charm som lager krøll i planene. Hadde planlagt et siste kull på henne på seinhøsten. Hun har alltid vært en prøvelse når hun har løpetid, markerer heftig og det går hardt ut over vegger, gulv og interiør. Denne gangen rakk hun å komme i sitt 3. løp før kattungene flyttet, og har imponert med sin økende spisskompetanse på hvor høyt hun kan klare å få strålen! At det faktisk kunne komme et metningspunkt for hvor mye familien tåler, var nok ikke i hennes tanker. Men grensen kom, og Charm blir derfor kastrert  14 dager etter endt løpetid. 


3. mars.

Cinus og Neytiri venter kull! <3 Fødsel ca. 17. april :)


4.. februar.

Siden Elmer ble kastrert måtte Circinus rykke inn :) Go'gutten og min mann dro til Bodø siden det ikke er mulighet for testing her i nærheten annet enn Tromsø/Harstad etpar ganger i året. Cinus ble testet for HCM og PKD og resultatet ble finfint hjerte og normale nyrer. Så nu venter vi på at Neytiri skal komme i løp igjen og gleder oss stort over denne kombinasjonen av to koseklumper. 


15. januar.

Ja, planer endres, og denne gangen er det fremtidige kullplaner som ikke blir som planlagt. Vakre Elmer blir kastrert før han har rukket å bidra med noe til oppdrettet. Gemyttet er ikke helt stabilt og  jeg gambler ikke med fremtidige avkom og evnt. avlsdyr.  90% er herlig katt, men den 10%'en betyr så mye for adferden. Prioriteten er at fremtidens kattungekjøpere skal være trygge på at vi gjør vårt beste for å sette sammen de rette foreldredyrene, og så håper vi inderlig at kastreringa kan gjøre at fôrverten og familien får en katt de kan leve med. 


Sånn er det med denne hobbien, endel kostbare nedturer, men det positve får oss til å komme oss videre. Så nu må Circinus steppe inn som en reddende engel etter han er testet, Neytiri er snart klar for neste kull <3 
202026. desember.

Lille julaften kom 5 små nurk til verden. Charm var utrulig flink og vi var over av glede over at det ble så mange. Dessverre forlot en av dem oss 2 dager senere. Resten er i fin form, og legger fint på seg. 3 gutter og ei jente storkoser seg ilag med mamsen <3 


8. desember.

Charm og Atlas venter små, men det blir ikke mange. I første kullet ble det bare en, men regner med liiitt flere denne gangen.  Atlas har gjort en kjempejobb som som avlskatt både hos oss og medeier Sissel m/ (N) Solstorms. Nu får han leve som lykkelig kastrat hos fôrvert og skal t.o.m. flytte til mer landlige trakter. Det blir et helt nytt liv for for den herlige gutten. Vi håper inderlig det blir ei jente denne gangen som vi kan videreføre den gode kombinasjonen med Atlas og Charm.


23. september.

Alle i K-kullet har funnet sine familier <3


1.august.

Oppdatert status på kattungene :) 

Det ble til at Mulan blir i oppdrettet. Hadde så vondt for å la Hera fra G-kullet gå, så nå måtte jeg bare holde på Mulan <3 Timon er reservert av noen som har stått på venteliste en stund, og det er interesse for Vaiana, så nu er iallfall Baloo og Maui ledig :) 


18. juli.

Kattungene er snart 4 uker, vokser og trives og har fått bena skikkelig under seg :) Har startet pent med fast føde, og som vanlig er det noen som utmerker seg i matfatet, og noen synes det er bra æsj. Like spennende hver gang!! 


Fra 1. august kan vi ta imot besøk, da er de så gamle at jeg kanskje har bestemt meg for om og hvem som blir i oppdrettet. 

 

20. juni.

5 vakre nøster ble født 23.juni, se K-kullet.


10.mai.

Neytiri og Atlas ser ut til å ha klart bragdene :)  Forventet fødsel ca 22. juni. 19.mars.

Nye kullplaner :)18.mars.

NO*Sjarmkatten Ariel blir sammen med sin mamma Hedda som  kosekatt hos medeier Yvonne :) Hedda går over i Yvonne sitt eie sammen med Ariel.9. februar.

Shadow og Atlas fikk 5 flotte unger!! Se J-kullet. <3 2. februar.

Shadow er blitt skikkelig rund, har ei enorm matlyst så nu er vi virkelig spent på hva som vil komme frem i verden rundt 10. februar <3

Hun gir de andre damene klare meldinger på hvem som er øverst på rangstigen, det er bare dronning Sonja som slipper unna hennes skarpe blikk! Dronning Sonja skjønner godt at hun ikke regjerer lenger, og holder seg rolig og avbalansert. Men dronning er hun likevel selv om hun tilogmed er kastert, blir det spøling kommer hun raskt til for å sjekke hva som står på. 


I slutten av måneden reiser jeg til Moss og henter hjem enda et nytt tilskudd, en vakker smoke-gutt som jeg håper skal tilføre oss mye spennende. NO*Smaragd Hjerte Edelweiss Elmer's skal bo hos fôrvert bare 5 minutter unna, så det blir flott å få fulgt ham tett opp. I hjemmet er det to barn som har gitt gutten navnet Felix siden de begge har navn som begynner på F :) Det blir en flott trio!! > Er så spent på å treffe ham :)

2019


29. desember.

Nytt kull ventes ca. 10. februar 2020 :)

Shadow har fått rosa pupper, så da gjenstår det å se om hun vil gjenta forrige kulls store bragd <3 


19. oktober.

I-kullet ble født, se egen side :) 


21. oktober.

Bare gode resultater på ultralyd idag, såå glad for at alt står flott til med dyrene våre <3

Liva Vatne gjorde som vanlig en god og effektiv jobb med alle 4 :)


Atlas ble testet negativ på både HCM og PKD.

Neytiri ble også testet negativ på HCM og PKD.

Charm ble testet negativ på PKD.

Shadow ble testet negativ på PKD.24. oktober.

Da er vi helt sikker i vår sak, Hedda og Atlas har fått det til!! :) Vi venter kattunger rundt 21.11. og håper på mange små nøster etter disse flotte foreldrene. 


Hedda er HCM-testet 3 ganger med fint hjerte og PKD med fine nyrer.

Atlas er testet HCM 1 gang med flott hjerte, skal testes ny HCM og PKD 21.11. når Liva Vatne kommer til Harstad :) 25. september.

Atlas har vært på besøk igjen, denne gangen fikk han møte Hedda som jeg har på sameie med Yvonne Bakken. Hedda er testet 3 x HCM og en gang for PKD. Alt i skjønneste orden.  Så var det å vente på de rosa puppene da :)  


6. september.

Dager og måneder går, og den bærbare PC'n streiket på helt feil tidspunkt. Får håpe vi klarer å redde ut bilder og dokumenter for flere år bakover. 

G- og H-kullet har vokst opp i rivende fart, 4 har funnet sine hjem så nu er det bare Demeter og Totoro som ønsker seg nye hjem, dvs de stortrives i flokken og sammen med mødrene, så det er vel heller jeg som ser at de godt kunne trenge nye utfordringer :)


Vi har nye planer i oppdrettet, men først skal superkosepappa Atlas testes for PKD, Neytiri skal testes for HCM og PKD i november.  Inntil da, eller inntil ny bærbar blir innkjøpt, blir det lagt ut bilder og informasjon på facbook-siden Sjarmkatten sibir siden det er tungvint å bruke mobil og å låne annen PC for å oppdatere hjemmesiden. 12.juni.

Shadow fødte 5 kattunger 2. juni, se G-kullet :)


1.juni.

Mye flotte happeninger i mai!! 25. og 26.mai dro vi til Harstad på Hålogalankatten's utstilling, og det ble en fantastisk helg. Har vært utstillingstørke her ei god stund, så dette ga virkelig det kicket jeg trengte :) 


Var så spent på hvordan Neytiri ville takle sin første utstilling, hun er allerede i åpen klasse og konkurrerer mot voksne. Hun har alltid vært en drøm å bære, elsker å bli bært rundt hjemme og det har vi gjort mye av, er så avslappet og nysgjerring. Og det gikk som forventa, hun taklet det helt supert. Det ble cert på henne begge dagene med nydelige kritikker. 


Atlas har gode resultater fra Sverige hvor oppdretter Sanna Jerresand stilte ham en gang og medeier Sissel J.Doh en gang, så han var jeg veldig spent på fortsettelsen av. Han er en utrolig flott utviklet kar allerede så ung, spørsmålet var bare om dommer'ne var like enig som meg. Joda de var mer enn enig! :) Gutten fikk kjempekritikker, mor fikk god kritikk for nydelig presentasjon, og gutten endte med BIS begge dagene! Ufattelig artig å ha en sånn opplevelse og en så lovende katt! 


Attpåtil ble det ei koselig helg på campinghytta ilag med Line som stilte sin vakre Aurora og min medeier i Hedda, Yvonne.


Og idag er Shadow's termin, så nu håper vi det skjer noe i løpet av helga, aller helst når jeg ikke er på jobb!!! Men jeg har dyktige medhjelpere i huset som følger med og melder underveis :) Charm har enda ca. 12 dager igjen, gleder oss så til liv i huset igjen. 


  

4. mai.


Magepuskesnuppa Charm hadde en overraskelse å vise frem da hun kom på sin første fangrunde igår 🤗 Plutselig var det litt mer fasthet i de små pattene. . .og sannelig mer farge også 😍😍😍 Da kan det se ut som Atlas har lykkes l!! Charm er nu noe for seg sjøl, så hun var nok bare litt senere i signalene en mine andre damer 😁 


Shadow er uten tvil drektig 😍 Hun tusler rolig rundt og krever enda mer kos enn vanlig, en fin mage har hun fått også og er blitt et enda større matvrak! Har ikke hatt en så altspisende katt, veldig godt med ei som vet å ta for seg av det man byder på. 

Da ser det til at vi kan glede oss dobbelt til  juni måned!! Forventet fødsel i begynnelsen og midten av juni! For en lykke! 💕💕


Neytiri gikk kjapt over i sin 2. løpetid. Med voldsom pelsfelling kombinert med rulling og knikking og våt tungeomsorg fra Charm, har det resultert i harde, tette tover på hals og nakke som dannet seg utrulig kjapt! Ikke mye krage igjen på den damen. Men det vokser nok ut igjen 😁13. april.


Atlas har vært her på besøk til Charm og har nu fått komme tilbake til sin flotte fôrfamilie i Harstad. Da er det bare å vente de 3 ukene og se om de har gjort det vi håper på og beriker oss med fine nøster :) 


Mulige farger i denne kombinasjonen er brun/sorttabby med eller uten hvitt.28. mars.


I går kveld kom vakre SE*Crazy Tails Atlas til oss. Damene så ut til å være klar for herrebesøk med sitt intense pleiebehov for hverandre, men løpetiden var ikke helt "etter boka" slik mine andre katter har presentert den. Så jeg tok det litt som et testprosjekt egentlig.


SE*Snow Buddies Dodge Shadow bare freste og foretrakk at mor klødde henne på stussen, (N)Solstorms Queen of Charm var ute med labben og bad han ha seg vekk :)


Men Shadow fant ham mer spiselig idag, så nu er de rett så aktive på badet. Beviset på suksessen kommer om ca 3 uker, da vil ekstra rosa pupper være godt synlig. Vi krysser fingrene for at skårungeparet klarer å lage mange fine bebiser. Her kan det komme mange fargevarianter siden Atlas bærer dilusjon;


Gutter: sort-/blå-/creme-/rødtabby med eller uten hvitt.

Jenter: sort-/blåtabby med eller uten hvitt, sortskilpadde-/blåskilpadde med eller uten hvitt <3 


Charm er tydeligvis ikke i løp, var nok bare Shadow som krevde ekstra omsorg, og snill som Charm er, stiller hun opp 100% for sin gode venninne  <3

 


12. mars.


Nu begynner det å nærme seg spennende tider. Kullplanene er klare etter at både Atlas og Charm ble HCM-testet i februar, med flotte hjerter. Damene Charm og Shadow er tatt av p-pillen, så nu gjenstår å se hvor snart de kommer i løp. Shadow hadde antydning allerede etter 1 uke, da lå damene og rullet seg på gulvet og vasket hverandre voldsomt, Shadow med en fin kurrelyd :)   


Vakre Atlas er helt jo helt uvitende om hva han skal få oppleve.  Kan nok hende gutten og blir en smule sjenert i starten siden han attpåtil vil være på en helt ny plass, men det går nok fort over :) Dette året blir en aha-opplevelse for gutten, og det blir spennende å se hva Atlas kan bidra med, både for min gode samarbeidspartner Sissel J. Doh og meg.


Hedda skal etter planen få møte Atlas til høsten. Siden dette blir Hedda's siste kull håper jeg på et vakkert avkom som kan føre deres gener videre. Om det blir en jente eller gutt får tiden vise. Her vi jeg nok komme til å trenge en fôrvert, så skulle det være interesse for det, bare ta kontakt. For kombinasjonen Atlas/Charm vil det også være ønskelig med et fôrverthjem.


Det er vanskelig å skulle sende fra seg en avkom man ønsker i avl. De er nøye valgt ut for kommende generasjoner i oppdrettet, man følger dem under hele oppveksten og blir fryktelig forelsket. Men