Nyheter

NYHETER


                                                                                        202317. januar kom det 6 nydelige små tidlig på morgenen. Veldig overrasket over antallet siden Mulan ikke så så stor ut. Dette er hennes første kull, likevel så utrulig rolig og avbalansert under hele fødselen. 4 kom raskt etter hverandre, så ble det en liten pause før hun overrasket oss med to til :) Enn å være så heldige! Kattungene har vokst opp i stua for å gi maksimal tilvenning til dagliglivets lyder. Alt har gått så fint og nu hopper det 6 viltre små i alle kroker, klatrer i gardinene og der de ellers mått finne det for godt å ha det morro. 

O-kullet har fått navn etter Saturns mange stjerner :)

2022


17.august.

7 herlige snusk ble født på morgenen og min datter Ida på 17 år tok imot 3 stykker før jeg kunne få fri fra jobb og komme meg hjem :) Hun har vært med på de fleste fødslene, og er i tillegg veterinærspire, så jobben var utført helt etter boka. Det var Ponio's første kull og hun gjennomførte fødselen med en utrolig ro. Hun er ei veldig cool katt av natur og tok mammarollen helt supert! Ny side; N-kullet er under oppbygging, men dagligbilder, dvs mest videoer blir lagt ut på fb-siden Sjarmaktten Sibir, siden de små er håpløse å få til å ligge i ro når kameraet er på plass,  


4.august.

Ponios mage vokser og vokser! Og det er masse liv så nu begynner vi å forberede kommende småknøtt :) Samme som sist; sjekke at nødvendig utstyr er klart, hundeburet er klart på katterommet, har jeg ingrediensene til energidrikk underveis når hun trenger litt ekstra styrke. Ponio har fått seg en god tur i hagen idag for å få litt avveksling og litt ekstra mosjon. Storkosa seg med utegress som nok smake bedre enn kattegresset vi har inne, og jakta på stankelbein :) Ca. to uker til så ligger jeg nok på madrass på katterommet og holder snusket med selskap. Men det gir alltid katten god beskjed om, nu må du komme mor!! :) 14. juni.

Super utstillingshelg i Harstad! :) Etter flere års tørke kunne kattegjenget endelig møtes og vise frem sine vakre pelsdotter. Flott og velarrangert av Hålogalandkatten!!! Og så var det herlig å tilbringe helga i ei stor hytte på Harstad Camping hvor både kattene og mor og far kunne få slappe av :)


Våre to utkårede denne gangen hadde aldri vært på utstilling så det var ekstra "spennende" å se hvordan de reagerte på lyder, lukter og syn av en helt annen verden. Det gikk bare godt, litt urolig første dagen men dag 2 ble litt mindre skummel. 


Og supert gikk det! Mulan fra vårt eget oppdrett, ble fargebedømt og omregistert til sortskilpadde MED hvitt, to små flekker jeg ikke kunne se da hun var ung, men som ble godt synlige i mer voksen alder. Mulan fikk CERT CAC begge dagene og mangler et til for å bli champion som er den første tittelen på catwalk-stigen :) Sofus tapte CAC'et mot en eldre mer utviklet hanne fra samme oppdrett den første dagen, men jaggu slo han sin konkurrent ut på søndagen og fikk CAC og NOM til panel. BIS'et gikk velfortjent til en vakker eldre herremann. 
6. februar.

Vi søker et nytt forevig hjem  til vår vakre Neytiri. 

Vi hadde håpet på et kull med henne med vår nye avlshanne, hun gir så vakre avkom med herlig gemytt. Men Neytiri fungerer dårlig sammen med de andre kattene når hun har kull. Morsintinktene hennes er ekstra sterke, det blir mye uro når kattungene blir bragt ned i stua for sosialisering.  For hennes egen og resten av flokken sin del, er det best at hun finner et nytt hjem før vi har nytt kull i huset.

Neytiri er ellers ei veldig kontaktsøkende og kosete frøken, elsker særlig kosestundene våre under dyna før vi tar helt kvelden :) Hun har vært mye ute i sele og langline fra hun var ung, hun har derfor fått være utekatt etter eget ønske etter at hun ble satt på p-pillen.  Stortrives ute i hagen når vi holder på med hagearbeid, om vinteren tar hun mer korte turer i nærmeste nabolag. 


Neytiri har en pels som har vært lettstelt til tross for lengden. Ved kastrering vil pelsen bli tykkere og vil nok trenge mer stell enn tidligere. Vi klipper klørne for å unngå at de vokser inn i tredeputene, noe vi erfarte med en av våre tidligere katter. Hun er utrolig sympatisk som kun bruker kloretreet til kvessing, har ikke opplevd at hun har brukt dem på møblene <3 


Neytiri vil passe best i et hjem uten andre katter, med litt store unger som forstår og respekterer at en katt har sine grenser. Hun er vokst opp med hunder i huset, så det går greitt, med trygg introduksjon. Det vil komme an på gemyttet til hunden. Hun elsker å være ute så vi ønsker oss et hjem uten hovedveier i nærmeste nærhet så hun tryggere kan være ute.   


Neytiri blir kastrert 18.februar og kan flytte når hun er godt restituert.  Vi ønsker en prøveperiode for å se hvordan det går, kjenner det er riktig både overfor henne, nye eiere og oss. Bør derfor ikke flytte lenger unna enn innen Vesterålen-Harstadområdet.  


Neytiri er snart 4 år. Du kan se mer på hennes side:   Neytiri


Neytiri har funnet sitt nye forevige hjem <3 


2021

5. desember.

Oppdrettet har hatt en pause i avlen etter siste kullet i vår pga renovering av huset. Nu planlegger vi etterlengta liv i huset igjen, men må nok ha tålmodighet et halvt år til. Ponio (Cassiopeia fra J- kullet) blir iallfall først ut, og skal få møte vår vakre

nye avlsgutt, (N)Carillocat Undertale Soul (Sofus). Begge testes for HCM og PKD først.


3. juli.

Da er vår nye avlshanne CarilloCat Undertale Soul kommet til oss. Og her skal han bli resten av livet. Utrolig sosial og superkosen. Gutten har fått kallenavnet Sofus, og har fått sin egen side :)


3. juni.

Det var en hard kamp om hvem i M-kullet som skulle bli i oppdrettet, men i går klarte jeg endelig å bestemme meg for Mo'at. De andre tre kommer til gode hjem og nye slaver. Tsu'tey og Eytukan skal fortsette å bo sammen, det blir jo bra når de skal være innekatter. Nu er de i full opplæring i fart og balanse, så reddes det som reddes kan av pynt! :) Kattegården  har de prøvd ut og med sol og varme er det artig å jakte på fluer ilag med de voksne :) 


Nytt kull er ikke planlagt før våren 22. Huset skal renoveres så det er lite forenlig med småsnusk som krever mye oppfølging. Litt større kattegård inngår i planene, så resten av året blir spennende. 19. april.

M-kullet kom på dagen, som vanlig i den her flokken. Neytiri fikk 4 nydelige små, to røde gutter, den ene med hvitt,  og to skilpadder med hvitt. Skilpaddene er under vurdering om hvem som skal videre i avl. Det er ingen ledige i dette kullet. 


16. april.

Charm ble kastrert idag, fryktelig trist men nødvendig.


31. mars.

Neytiri er rund og god i magen, to og ei halv uke til fødsel. Hun ligger helst oppå eller ved siden av meg, har ikke begynt å lete etter fødested, så hun stoler nok på at mor finner rett plass :) Hun har jo vært gjennom dette før <3 


Men så er det sånn at ikke alt går som planlagt. Denne gangen er det Charm som lager krøll i planene. Hadde planlagt et siste kull på henne på seinhøsten. Hun har alltid vært en prøvelse når hun har løpetid, markerer heftig og det går hardt ut over vegger, gulv og interiør. Denne gangen rakk hun å komme i sitt 3. løp før kattungene flyttet, og har imponert med sin økende spisskompetanse på hvor høyt hun kan klare å få strålen! At det faktisk kunne komme et metningspunkt for hvor mye familien tåler, var nok ikke i hennes tanker. Men grensen kom, og Charm blir derfor kastrert  14 dager etter endt løpetid. 


3. mars.

Cinus og Neytiri venter kull! <3 Fødsel ca. 17. april :)


4.. februar.

Siden Elmer ble kastrert måtte Circinus rykke inn :) Go'gutten og min mann dro til Bodø siden det ikke er mulighet for testing her i nærheten annet enn Tromsø/Harstad etpar ganger i året. Cinus ble testet for HCM og PKD og resultatet ble finfint hjerte og normale nyrer. Så nu venter vi på at Neytiri skal komme i løp igjen og gleder oss stort over denne kombinasjonen av to koseklumper. 


15. januar.

Ja, planer endres, og denne gangen er det fremtidige kullplaner som ikke blir som planlagt. Vakre Elmer blir kastrert før han har rukket å bidra med noe til oppdrettet. Gemyttet er ikke helt stabilt og  jeg gambler ikke med fremtidige avkom og evnt. avlsdyr.  90% er herlig katt, men den 10%'en betyr så mye for adferden. Prioriteten er at fremtidens kattungekjøpere skal være trygge på at vi gjør vårt beste for å sette sammen de rette foreldredyrene, og så håper vi inderlig at kastreringa kan gjøre at fôrverten og familien får en katt de kan leve med. 


Sånn er det med denne hobbien, endel kostbare nedturer, men det positve får oss til å komme oss videre. Så nu må Circinus steppe inn som en reddende engel etter han er testet, Neytiri er snart klar for neste kull <3 
202026. desember.

Lille julaften kom 5 små nurk til verden. Charm var utrulig flink og vi var over av glede over at det ble så mange. Dessverre forlot en av dem oss 2 dager senere. Resten er i fin form, og legger fint på seg. 3 gutter og ei jente storkoser seg ilag med mamsen <3 


8. desember.

Charm og Atlas venter små, men det blir ikke mange. I første kullet ble det bare en, men regner med liiitt flere denne gangen.  Atlas har gjort en kjempejobb som som avlskatt både hos oss og medeier Sissel m/ (N) Solstorms. Nu får han leve som lykkelig kastrat hos fôrvert og skal t.o.m. flytte til mer landlige trakter. Det blir et helt nytt liv for for den herlige gutten. Vi håper inderlig det blir ei jente denne gangen som vi kan videreføre den gode kombinasjonen med Atlas og Charm.


23. september.

Alle i K-kullet har funnet sine familier <3


1.august.

Oppdatert status på kattungene :) 

Det ble til at Mulan blir i oppdrettet. Hadde så vondt for å la Hera fra G-kullet gå, så nå måtte jeg bare holde på Mulan <3 Timon er reservert av noen som har stått på venteliste en stund, og det er interesse for Vaiana, så nu er iallfall Baloo og Maui ledig :) 


18. juli.

Kattungene er snart 4 uker, vokser og trives og har fått bena skikkelig under seg :) Har startet pent med fast føde, og som vanlig er det noen som utmerker seg i matfatet, og noen synes det er bra æsj. Like spennende hver gang!! 


Fra 1. august kan vi ta imot besøk, da er de så gamle at jeg kanskje har bestemt meg for om og hvem som blir i oppdrettet. 

 

20. juni.

5 vakre nøster ble født 23.juni, se K-kullet.


10.mai.

Neytiri og Atlas ser ut til å ha klart bragdene :)  Forventet fødsel ca 22. juni. 19.mars.

Nye kullplaner :)18.mars.

NO*Sjarmkatten Ariel blir sammen med sin mamma Hedda som  kosekatt hos medeier Yvonne :) Hedda går over i Yvonne sitt eie sammen med Ariel.9. februar.

Shadow og Atlas fikk 5 flotte unger!! Se J-kullet. <3 2. februar.

Shadow er blitt skikkelig rund, har ei enorm matlyst så nu er vi virkelig spent på hva som vil komme frem i verden rundt 10. februar <3

Hun gir de andre damene klare meldinger på hvem som er øverst på rangstigen, det er bare dronning Sonja som slipper unna hennes skarpe blikk! Dronning Sonja skjønner godt at hun ikke regjerer lenger, og holder seg rolig og avbalansert. Men dronning er hun likevel selv om hun tilogmed er kastert, blir det spøling kommer hun raskt til for å sjekke hva som står på. 


I slutten av måneden reiser jeg til Moss og henter hjem enda et nytt tilskudd, en vakker smoke-gutt som jeg håper skal tilføre oss mye spennende. NO*Smaragd Hjerte Edelweiss Elmer's skal bo hos fôrvert bare 5 minutter unna, så det blir flott å få fulgt ham tett opp. I hjemmet er det to barn som har gitt gutten navnet Felix siden de begge har navn som begynner på F :) Det blir en flott trio!! > Er så spent på å treffe ham :)