Nyheter

NO*Sjarmkatten

                   sibir

Nyheter

2018


17. desember.


Ny HCM-testing på Shadow ble ei spenning utenom det vanlige! Etter første testing i fjor hvor kardiologen fant en liten lokal fortykkelse, ble det en liten nedtur igjen med bekymring for fremtida for den damen. Ble anbefalt ny testing etter et halvt åp pga at hun var ung, det kunne bli et godt rsultat ved neste scanning. Og heldigvis fikk hun rett!!!! Shadow er testet et år senere og har et fint hjerte!


Da kan vi gå igang å legge planer for neste års kull i opprettet :) I februar skal vår deleide hannkatt Atlas testes, har gode vibber for neste år når det gjelder både ham og resten av gjenget her :) Livet er godt i romjulstida!22. oktober.


Ble lang pause fra hjemmesidesnekring og andre oppdretts-aktiviteter. Det ble skikkelig nedtur at vakre gode Timian ikke kunne brukes i avl, den andre i rekken av mine fremtidshåp, så motet og inspirasjonen bare forsvant. Men jeg har storkosa meg med oppdrettets siste kull, hvor vakre  Rødhette ble i oppdrettet som et håp om bedre tider :)


Rødhette fikk navnet Neytiri, etter den sterke hovedpersonen i Avatar <3 Ei tøff og modig jente, med masse kjærlighet til alle rundt seg. Neytiri og Charm står for det meste av spølinga i huset, ilag med hundene Smilla og Kiwi :) Takket være min gode, snille og inspirerende mentor Sissel J. Doh, er motet kommet tilbake igjen, og jeg ser nok en gang frem til nytt liv i oppdrettet med mange nye planer for 2019 :) Neytiri har fått sin egen side1.mars.


Siste dagen i februar, på termindagen, fødte Hedda sitt andre kull :) Førstefødte ble ei rød jente på 94 gram, like etterpå kom en bruntabby gutt, 94 gram han også. Så tok Hedda en pause i fødselen, den ene lå fremdeles langt oppe i hornet. Vi ventet og håpte men det endte med keisersnitt på Sortland Dyreklinikk. En stor brunspottet gutt stengte utgangen, kunne være pga endel avføring som presset og klemte sammen siste del av utgangen. Denne var imidlertid død, men en nydelig bruntabby jente hadde enda puls da hun ble hentet ut. Desverre nyttet ikke kuvøse og pustehjelp, så hun sovnet inn.


Men de to førstefødte er livlige og ivrig på puppen, gutten ser ut til å bli et skikkelige matvrak! Han føyset bort sin søster og skulle ha samme puppene som henne :) De ble derfor umiddelbart kalt Rødhette og Ulven! :) Hedda stokoser seg med sine to små hos medeier Yvonne og husets to barn. Bilder legges ut fortløpende på F-kullet, mest hverdagsbilder kommer på fb-siden Sjarmkatten.
15. januar.


Gleden over å ha funnet en ny nydelig hannkatt ble kortvarig. Timian's far fikk påvist HCM, 3 1/2 år gammel. Vår vakre gutt kan derfor ikke brukes i avl, og får fortsette sitt gode liv hos fôrverten Elisabeth og sjelevenn lille Amalie.


2020
20. juni.

5 vakre nøster ble født 23.juni, se K-kullet.


10.mai.

Neytiri og Atlas ser ut til å ha klart bragdene :)  Forventet fødsel ca 22. juni. 19.mars.

Nye kullplaner :)18.mars.

NO*Sjarmkatten Ariel blir sammen med sin mamma Hedda som  kosekatt hos medeier Yvonne :) Hedda går over i Yvonne sitt eie sammen med Ariel.9. februar.

Shadow og Atlas fikk 5 flotte unger!! Se J-kullet. <3 2. februar.

Shadow er blitt skikkelig rund, har ei enorm matlyst så nu er vi virkelig spent på hva som vil komme frem i verden rundt 10. februar <3

Hun gir de andre damene klare meldinger på hvem som er øverst på rangstigen, det er bare dronning Sonja som slipper unna hennes skarpe blikk! Dronning Sonja skjønner godt at hun ikke regjerer lenger, og holder seg rolig og avbalansert. Men dronning er hun likevel selv om hun tilogmed er kastert, blir det spøling kommer hun raskt til for å sjekke hva som står på. 


I slutten av måneden reiser jeg til Moss og henter hjem enda et nytt tilskudd, en vakker smoke-gutt som jeg håper skal tilføre oss mye spennende. NO*Smaragd Hjerte Edelweiss Elmer's skal bo hos fôrvert bare 5 minutter unna, så det blir flott å få fulgt ham tett opp. I hjemmet er det to barn som har gitt gutten navnet Felix siden de begge har navn som begynner på F :) Det blir en flott trio!! > Er så spent på å treffe ham :)

2019


29. desember.

Nytt kull ventes ca. 10. februar 2020 :)

Shadow har fått rosa pupper, så da gjenstår det å se om hun vil gjenta forrige kulls store bragd <3 


19. oktober.

I-kullet ble født, se egen side :) 


21. oktober.

Bare gode resultater på ultralyd idag, såå glad for at alt står flott til med dyrene våre <3

Liva Vatne gjorde som vanlig en god og effektiv jobb med alle 4 :)


Atlas ble testet negativ på både HCM og PKD.

Neytiri ble også testet negativ på HCM og PKD.

Charm ble testet negativ på PKD.

Shadow ble testet negativ på PKD.24. oktober.

Da er vi helt sikker i vår sak, Hedda og Atlas har fått det til!! :) Vi venter kattunger rundt 21.11. og håper på mange små nøster etter disse flotte foreldrene. 


Hedda er HCM-testet 3 ganger med fint hjerte og PKD med fine nyrer.

Atlas er testet HCM 1 gang med flott hjerte, skal testes ny HCM og PKD 21.11. når Liva Vatne kommer til Harstad :) 25. september.

Atlas har vært på besøk igjen, denne gangen fikk han møte Hedda som jeg har på sameie med Yvonne Bakken. Hedda er testet 3 x HCM og en gang for PKD. Alt i skjønneste orden.  Så var det å vente på de rosa puppene da :)  


6. september.

Dager og måneder går, og den bærbare PC'n streiket på helt feil tidspunkt. Får håpe vi klarer å redde ut bilder og dokumenter for flere år bakover. 

G- og H-kullet har vokst opp i rivende fart, 4 har funnet sine hjem så nu er det bare Demeter og Totoro som ønsker seg nye hjem, dvs de stortrives i flokken og sammen med mødrene, så det er vel heller jeg som ser at de godt kunne trenge nye utfordringer :)


Vi har nye planer i oppdrettet, men først skal superkosepappa Atlas testes for PKD, Neytiri skal testes for HCM og PKD i november.  Inntil da, eller inntil ny bærbar blir innkjøpt, blir det lagt ut bilder og informasjon på facbook-siden Sjarmkatten sibir siden det er tungvint å bruke mobil og å låne annen PC for å oppdatere hjemmesiden. 12.juni.

Shadow fødte 5 kattunger 2. juni, se G-kullet :)


1.juni.

Mye flotte happeninger i mai!! 25. og 26.mai dro vi til Harstad på Hålogalankatten's utstilling, og det ble en fantastisk helg. Har vært utstillingstørke her ei god stund, så dette ga virkelig det kicket jeg trengte :) 


Var så spent på hvordan Neytiri ville takle sin første utstilling, hun er allerede i åpen klasse og konkurrerer mot voksne. Hun har alltid vært en drøm å bære, elsker å bli bært rundt hjemme og det har vi gjort mye av, er så avslappet og nysgjerring. Og det gikk som forventa, hun taklet det helt supert. Det ble cert på henne begge dagene med nydelige kritikker. 


Atlas har gode resultater fra Sverige hvor oppdretter Sanna Jerresand stilte ham en gang og medeier Sissel J.Doh en gang, så han var jeg veldig spent på fortsettelsen av. Han er en utrolig flott utviklet kar allerede så ung, spørsmålet var bare om dommer'ne var like enig som meg. Joda de var mer enn enig! :) Gutten fikk kjempekritikker, mor fikk god kritikk for nydelig presentasjon, og gutten endte med BIS begge dagene! Ufattelig artig å ha en sånn opplevelse og en så lovende katt! 


Attpåtil ble det ei koselig helg på campinghytta ilag med Line som stilte sin vakre Aurora og min medeier i Hedda, Yvonne.


Og idag er Shadow's termin, så nu håper vi det skjer noe i løpet av helga, aller helst når jeg ikke er på jobb!!! Men jeg har dyktige medhjelpere i huset som følger med og melder underveis :) Charm har enda ca. 12 dager igjen, gleder oss så til liv i huset igjen. 


  

4. mai.


Magepuskesnuppa Charm hadde en overraskelse å vise frem da hun kom på sin første fangrunde igår 🤗 Plutselig var det litt mer fasthet i de små pattene. . .og sannelig mer farge også 😍😍😍 Da kan det se ut som Atlas har lykkes l!! Charm er nu noe for seg sjøl, så hun var nok bare litt senere i signalene en mine andre damer 😁 


Shadow er uten tvil drektig 😍 Hun tusler rolig rundt og krever enda mer kos enn vanlig, en fin mage har hun fått også og er blitt et enda større matvrak! Har ikke hatt en så altspisende katt, veldig godt med ei som vet å ta for seg av det man byder på. 

Da ser det til at vi kan glede oss dobbelt til  juni måned!! Forventet fødsel i begynnelsen og midten av juni! For en lykke! 💕💕


Neytiri gikk kjapt over i sin 2. løpetid. Med voldsom pelsfelling kombinert med rulling og knikking og våt tungeomsorg fra Charm, har det resultert i harde, tette tover på hals og nakke som dannet seg utrulig kjapt! Ikke mye krage igjen på den damen. Men det vokser nok ut igjen 😁13. april.


Atlas har vært her på besøk til Charm og har nu fått komme tilbake til sin flotte fôrfamilie i Harstad. Da er det bare å vente de 3 ukene og se om de har gjort det vi håper på og beriker oss med fine nøster :) 


Mulige farger i denne kombinasjonen er brun/sorttabby med eller uten hvitt.28. mars.


I går kveld kom vakre SE*Crazy Tails Atlas til oss. Damene så ut til å være klar for herrebesøk med sitt intense pleiebehov for hverandre, men løpetiden var ikke helt "etter boka" slik mine andre katter har presentert den. Så jeg tok det litt som et testprosjekt egentlig.


SE*Snow Buddies Dodge Shadow bare freste og foretrakk at mor klødde henne på stussen, (N)Solstorms Queen of Charm var ute med labben og bad han ha seg vekk :)


Men Shadow fant ham mer spiselig idag, så nu er de rett så aktive på badet. Beviset på suksessen kommer om ca 3 uker, da vil ekstra rosa pupper være godt synlig. Vi krysser fingrene for at skårungeparet klarer å lage mange fine bebiser. Her kan det komme mange fargevarianter siden Atlas bærer dilusjon;


Gutter: sort-/blå-/creme-/rødtabby med eller uten hvitt.

Jenter: sort-/blåtabby med eller uten hvitt, sortskilpadde-/blåskilpadde med eller uten hvitt <3 


Charm er tydeligvis ikke i løp, var nok bare Shadow som krevde ekstra omsorg, og snill som Charm er, stiller hun opp 100% for sin gode venninne  <3

 


12. mars.


Nu begynner det å nærme seg spennende tider. Kullplanene er klare etter at både Atlas og Charm ble HCM-testet i februar, med flotte hjerter. Damene Charm og Shadow er tatt av p-pillen, så nu gjenstår å se hvor snart de kommer i løp. Shadow hadde antydning allerede etter 1 uke, da lå damene og rullet seg på gulvet og vasket hverandre voldsomt, Shadow med en fin kurrelyd :)   


Vakre Atlas er helt jo helt uvitende om hva han skal få oppleve.  Kan nok hende gutten og blir en smule sjenert i starten siden han attpåtil vil være på en helt ny plass, men det går nok fort over :) Dette året blir en aha-opplevelse for gutten, og det blir spennende å se hva Atlas kan bidra med, både for min gode samarbeidspartner Sissel J. Doh og meg.


Hedda skal etter planen få møte Atlas til høsten. Siden dette blir Hedda's siste kull håper jeg på et vakkert avkom som kan føre deres gener videre. Om det blir en jente eller gutt får tiden vise. Her vi jeg nok komme til å trenge en fôrvert, så skulle det være interesse for det, bare ta kontakt. For kombinasjonen Atlas/Charm vil det også være ønskelig med et fôrverthjem.


Det er vanskelig å skulle sende fra seg en avkom man ønsker i avl. De er nøye valgt ut for kommende generasjoner i oppdrettet, man følger dem under hele oppveksten og blir fryktelig forelsket. Men 


19. november.                                                            2017NO*Rødrev Timian stortrives hos sin fôrvert Elisabeth Wessel m/familie. Han og Pusi-mor har funnet sine plasser, og lillegullet i huset 1-åringen  Amalie og Timian har fått et forhold som er helt rørende <3 Amalie har noen unike evner i å omgås dyr :) Gutten utvikler seg flott, flott bredde på snuten og tabbymønsteret er blitt enda klarere. Vi gleder oss så til hva neste år kan bringe med denne kosegutten.28. oktober.


Ja kattungeplaner kommer og går, alt går ikke som vi 2-beinte planlegger alltid :) Denne gangen var det Dronning Sonja vi måtte endre på. Sonja er en meget spesiell katt, veldig sterk i typen og den absolutte sjefen i huset. Da Shadow kom i løp kom temperementet til Sonja frem igjen. Hun var tydelig lite fornøyd med at det ble ei løpsk jypling i huset, det var hennes rolle. Heldigvis er hun ikke typen som vil sloss, morring og unnvikende adferd holder for henne. Da Shadow fikk sin andre løpetid, ble hun sint på alle, inkludert meg. Måtte ikke komme i nærheten, jeg hadde tydeligvis sviktet i min rolle som direktør i flokken.


Ingen av oss syntes det var en holdbar situasjon at at vår ellers gode snille 1.dame skulle gå rundt å mistrives, så vi endte med tungt hjerte å å kastrere henne og ikke ta sjangsen på et siste kull, når vi ikke helt så for oss hvordan situasjonen i huset ville bli når Shadow også ville få sine små. Så nu håper vi damen vil finne roen når noen hormoner er ute av kroppen og hun er kommet seg helt etter inngrepet.


Takk for alle de fine kullene du har gitt oss gleden av å få oppleve, både to- og firbeinte :) <3
22. september.


Oppdrett er ikke bare glede, og denne gangen ble det et hardt smell. På De Gea's første utstilling fant dommeren ut at han hadde en klump ytterst på haletippen, og siden det er polygenetisk arvbart, er det ikke forenlig med avl. Det ble rett og slett et sjokk og tårene rant foran både dommer og publikum. Siden det var vår første egeneide avlshanne, og alt ellers var så perfekt, var nok hjertet særlig sårbart :)


Nu lever De Gea som kastrat under navnet Ivo De Gea, det gode liv på Skjervøy hos en flott familie som er like forelska som vi var. Lykke til videre i liver snusket, vi holder kontakten :)Oppdrettet må videre, og vi var så heldige at NO*Rødrev hadde et kull som var veldig interessant. Flotte foreldre og fine linjer bakover. Og lykkelig ble vi da Mari Lunde sa ja til at Timian kunne få komme nordover og bli vår nye avlshann <3 Timian er også en koseklump, liker å ligge i fanget og nyte varmen :) Farge og mønster er også noe jeg har ønsket fremover, så nu har vi fått det også denne gangen :) 6. oktober kommer gutten nordover ilag med Yvonne og familien. Heldige oss som har venner som kan ta med nurket nordover! Og hjertelig takk til Mari som kjøre ham fra Porsgrunn til Gardermoen <3
 Timian er så heldig å få komme til vår tidligere fôrvert for De Gea,

Elisabeth Wessel og familien. Vi er så gad for at de ville stille opp

for en ny gutt, og håper lille Amalie blir like glad for en ny liten

venn <3


Gleder oss til å blir kjent med denne nydelige krabaten :)

 
18.juni.
Nu er det bare 2 dager til denne vakre kjempesosiale sibir-gutten NO*Lindviksmoen De Gea kommer til oss!!!! <3 Ulidelig spenning å vente på å få holde sjarmøren med egne hender! 


Se det sjarmørblikket! Jeg skjønner godt at Lindviksmoen's fôrverter gruer seg for å slippe gutten nordover, han har fått en spesiell plass i noens hjerter der.


Men vi kan forsikre om at De Gea kommer til å få det helt fantastisk dit han kommer. Vi har vært så heldig å få Elisabeth Wangen med familie som fôrverter. Der er det også ei søt sort og hvit dame som vi håper vil bli litt reservemamma for gullungen. Familien er vant med og kan katt, og har akkurat de omsorgsgenene vi er ute etter for å sikre gutten et godt liv. Tusen takk til dere for at dere vil ha ham i deres liv.

Noen planer er klare, men med gutter er det en smule uforutsigelighet. Vi krysser alle fingre for at Smokey, som han skal hete, får holde hormonene sine i sjakk til han er gammel nok :)

Copyright © All Rights Reserved: Heidi Rogn-Sørensen, mobil: 99040753, mailadresse: heiroso@online.no